John Olav Nilsen & Gjengen er et tidligere band fra Loddefjord. Noe av det bandet huskes best for, er at de utelukkende skrev tekster på norsk. Bandet så dagens lys først i 2006, og med tiden kom det nye medlemmer til bandet. John Olav Nilsen & Gjengen ble ganske raskt et populært band, og spilte og opptrådte mye både i Bergen og andre steder i landet. Etter mange spillejobber og god markedsføring klarte endelig bandet å få kontrakt med det store internasjonale selskapet VME tidlig i 2009. Hiten «Diamanter og kirsebær» var en av låtene fra debutalbumet «For sant til å være godt», som fikk utallige seksere på terningen.

Bandets andre album

Album nummer to fra John Olav Nilsen & Gjengen kom ut i 2011 og tok fansen med storm, to år etter at debutalbumet ble sluppet. Å skape album nummer to brukte gjengen en del tid på, særlig siden det var ulike ideer innad i gruppen i forbindelse med det kunstneriske og musikalske uttrykket som platen skulle få. Albumet fikk tittelen «Det nærmeste du kommer», og ble til og med nominert til Spellemannprisen i den egne kategorien for rock. For deg som virkelig elsker denne gruppen, vil det fortsatt være mulig å få tak i hele diskografien til John Olav Nilsen & Gjengen.

Musikalske samarbeid

John Olav Nilsen & Gjengen rakk å samarbeide med flere kjente artister i løpet av årene bandet eksisterte. Dette vet særlig de som fulgte med på bandet da de holdt på. Den ene av disse dyktige artistene er Nils Bech fra Buskerud. Nils Bech har som et av sine kjennetegn at han er en svært allsidig musiker. Han kombinerer blant annet elektronisk musikk med falsett-sang og spennende improvisasjoner omkring ulike tema. I 2012 ga John Olav Nilsen & Gjengen ut en EP kalt «Vinterkarusellen». Denne høstet strålende kritikker blant musikkjournalister da den kom ut. EP-en inneholdt også låten «Riksvei 555», som er en hyllest til veien mellom Bergen og Sotra.

Det tredje og siste albumet

Bandets tredje og siste album heter «Den eneste veien ut». For deg som nykommer som ikke kjenner til bandet så godt, er det verdt å påpeke at dette albumet også høstet vanvittig gode anmeldelser, akkurat som de to første. Mange bergensere trykket dette albumet til sine hjerter uten å vite at bandet snart skulle bli oppløst. «Den eneste veien ut» havnet høyt oppe på listen på iTunes-listen, og suste inn på førsteplass på VG-listen. Den siste tiden, fra 2012 og ut over, blir regnet som en av bandets beste. De holdt mange konserter da, også i utlandet. I 2013 var det dessverre slutt.

Oppløsningen

Etter at John Olav Nilsen & Gjengen hadde hatt et av sine desidert beste år som band i 2012, gikk det deretter mot slutten for det populære bergensbandet. Øyafestivalen ble den siste store festivalen som bandet opptrådte på, og under Spellemannprisen fikk også bandet en gjev nominasjon. Etter alle de godt komponerte melodiene og tekstene John Olav Nilsen & Gjengen hadde produsert sammen opp gjennom tidene, ble frontfigur John Olav nominert til beste tekstforfatter av Spellemannkomiteen. Høsten 2013 annonserte medlemmene i bandet at de ville gå sine egne veier og jobbe med soloprosjekter. Derfor ble bandet oppløst, og fansen måtte ta et tårevått farvel.

Veien videre for John Olav Nilsen og en ny gjeng

John Olav Nilsen & Gjengen ble oppløst i 2013, men noen av bandmedlemmene jobber fortsatt sammen. John Olav Nilsen, Einar Vaagenes, Lars Eriksen og Mikael Kanstad dannet bandet John Olav Nilsen & Nordsjøen i 2016. Nilsen, Vaagenes og Eriksen hadde som kjent spilt sammen i John Olav Nilsen & Gjengen. Sammen har de gitt ut albumet «Nordsjøen» og livealbumet «John Olav + Victoria». I tillegg til albumene har de gitt ut flere singler, og i 2019 fikk fansen høre de nye sangene «Glemt av gud» og «Odyssé». Selv om John Olav Nilsen & Gjengen er oppløst, fortsetter musikerne å levere kvalitetsmusikk til sine fans og vil nok gjøre det i mange år fremover.

Copyright 2021 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress