Sushi x Kobe er en rap-duo som kommer fra Bergen. Gruppen består av Onge $ushimane, også kalt for Emir Hindic, og Kobe-Wan Kenobi, med sitt opprinnelige navn Kristoffer Uthaug. I tillegg er det en tredje person som lurer i kulissene til duoen, og det er Mathias Humlen. Hans rolle i gruppen er som medprodusent og DJ. Guttene har holdt på med musikk i mange år, men ble først etablert som gruppe i 2013. i den senere tid har også gruppen begynte å etablere seg som et kjent band innenfor den norske musikkverden, og til og med begynte å snuse rundt i den internasjonale verden.

Lay back

Det er tre avslappede unge menn, ironisk nok, i den populære duoen Sushi x Kobe. De tar ikke seg selv så høytidelig, noe som også gjenspeiler dem i musikken, og ellers i medieverden. På omdømme blir Emir blitt omtalt som den glade, mens Kristoffer har blitt kjent som den sure. Heldigvis er det likevel ikke musikken som kommer fra gruppen så sort/ hvitt. Det er mer heller at den ene er mer snakkesalig enn den andre, selv om de begge to kommer i fra Bergen, et sted som er kjent for hvor «stemmer liker å både snakke og bli hørt».

Litt sommer og litt vinter

Som allerede nevnt blir de to guttene i duoen fremstilt på litt ulike måter. Emir gjør litt mer ut av seg enn Kristoffer. På sitt eget metaforiske vis kommer også dette igjen i noen av tekstene til gruppen, slik som blant annet i låtene «Kobes vinter » og «Sushis sommer». Samtidig er det en ganske enkle forklaring på akkurat disse to tekstene, ifølge gruppen selv. Emir/Sushi hadde noen låter med litt mer poppet preg som de syntes passet best til «sommerbruk». Så gruppen ble bare ganske enkelt enige om at Kristoffer/Kobe laget noen låter som egnet seg bedre til «vinterbruk».

Unge sjeler som har mye å fortelle

Det er to unge sjeler i duoen Sushi x Kobe, men de har litt å fortelle gjennom tekstene sine likevel, på sin egen måte. De tar, som nevnt, ikke alt like høytidelig, og aller minst seg selv. De spiller sin musikk for å ha det gøy, fordi de liker musikken, de liker å rappe,- enkelt og greit. De liker å se lyst på livet, lage lette, samtidig til dels mer eksperimentelt sound. Gruppen ønsker å skille seg ut, og mener det begynner å bli litt for mye likt innenfor sjangrene rap i Norge etter hvert. Derfor har også guttene valgt en litt ny vinkling til sine neste musikalske spor.

Med øyne mot Tokyo

Sushi x Kobe har fått seg adresse i Japan, nærmere bestemt Tokyo. Ikke så underlig det i grunn, siden gruppens navn i seg selv bærer preg av det japanske. Sushi som er japansk mat, og Kobe som er en japansk by. Da måtte det bare bli Japan. De nye tekstene til gruppen inneholder også med en viss fascinasjon for Japan. Kunne de velge mellom å bli store i Japan eller Norge, faller valget deres raskt på Japan. Årsaken er hverken maten eller byen, men ganske enkelt fordi det er mange flere mennesker der som kan høre dem, og fordi de synes Japan er et kult land.

Blir det Norge eller Japan etter hvert?

Sushi x Kobe bor fremdeles i Bergen, men har på underlig vis likevel skaffet seg egen adresse i Japan, og på sitt eget humoristiske vis kan guttene fortelle at det er våren og sommeren som er fin der i Japan, når kirsebærblomstene blomstrer for fullt. For det tror guttene de vet det meste om. Det er nok fremdeles i Bergens våte gater gruppen tusler rundt, og så gjenstår det å se om de kan bli store i Japan etter hvert. Det blir spennende å følge dem videre på veien, enten det er mellom kirsebærblomster eller regndråper som drysses over dem.

Copyright 2021 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress