A-laget, fra Bergen, er en del av det Bergenske rap-miljøet. Gutta har blant annet gitt ut to album og har varmet opp for kjente rappere som Snoop Dogg og The Game. Du har kanskje hørt låta Kulare Å Pule, som er deres mest spilte låt Spotify. Gruppa består av Vågard, Store P, Girson og fra tid til annen DJ Boge. De opptrer noen ganger solo, eller med andre artister, blant annet har Girson vært på scenen med Lars Vaular, som også er i samme miljø i Bergen, og Store P solo debuterte i februar 2014, med svært gode mottakelser og anmeldelser i norske aviser og tidsskrifter.

Store P

Store P, Pete’n, eller Petter Skarre Sundby som han egentlig heter, er fra Fyllingsdalen i Bergen. Du har kanskje hørt om han ettersom han flere ganger er omtalt som en av Norges beste rappere. Han har sin helt egen sløve rapstil der rappen nærmest synges, som flere Norske rappere i senere tid har lånt, eller kopiert. Debutalbumet hans, Regnmannen, der tjommien Vaular er eneste gjesterapper, fikk 6er i VG. Rommet fra 2017 fikk også svært gode anmeldelser, men nådde ikke like høyt som debuten, nå som stilen til Store P ikke karakteriseres som like unik lenger da den karakteriserer stilen i dagens rap.

Vågard

Vågard, V4G4RD, Unstad er fra Sandviken i Bergen, og er en viktig profil i Bergensk rap/hip-hop miljø. Han er i dag godt kjent som en av medlemmene i A-Laget, men er også er kjent innenfor Beatboxing og har vært i miljøet siden tenårene. Leo Ajkic er nær venn med Vågard og de har et profesjonelt forhold i tillegg til å være tjommiser. Vågard er tilknyttet Full Effekt Management som har management for bandet Dårlig Vane og 13 år gamle MachoMayne, som sies å være det neste rap-fenomenet fra Bergen. Macho contributer med et vers på det siste albumet til Store P, Rommet.

Girson

Girson Dias driver Full Effekt Production, sammen med Full Effekt Records. Girson har lang erfaring med booking og har blant annet vært tilknyttet Kosmo, som er en temmelig legendarisk klubb i Bergen. Girson arrangerer årlig G-fest, som ble arrangert første gang i 2016, dette er en årlig suksess der unge og up-and-coming rappere kan vise seg fram. 90 % av de som deltar på eventet er lokale og det bidrar til stadig vekst i det Bergenske rap/hip-hop miljøet. Torjus Slettsnok (fra Hjerteslag) har nettopp slått seg sammen med Girson med mål om å lage Bergensk beste klubbkvelder i tiden fremover.

DJ Boge

Helge, DJ Boge, Boge, er en veteran på den norske klubbscenen og kjent for å spille dansbare beats. Boge er tilknyttet Bergens miljøet og bosatt i Oslo. Han startet innen hip-hop og har siden begynnelsen vært DJ for A-laget og Store P. Han er anerkjent som remixer og produsent, og er en gjentagende DJ i den kjente Ekstremsportveko på Voss. Han har stått på scenen over det ganske land, og er kjent for å operere innen et flertall musikksjangere som disco, funk og house, i tillegg til å DJe for gjengen i A-laget. Han har contributed på flere album, deriblant Vaulars 1001 hjem.

NMG/G-huset

Norges Mest Grenseløse ligger bak forkortelsen i navnet på plateselskapet fra Bergen, som er et helt uavhengig og et musikk kollektiv innen hip-hop sjangeren. Plateselskapet er skapt av A-Laget sammen med Lars Vaular, Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen tidlig på 2000-tallet. Leo Ajkic som du sikkert kjenner fra NRK, er også tilknyttet selskapet som manager. Alle som driver selskapet har egne selskaper, knyttet sammen under merket NMG/G-huset. Kjente norske artister som Kamelen, Myra, Dårlig Vane, MachoMayne og Arian er signert av plateselskapet, som har stor tyngde innen Bergensk Hip-Hop, som kanskje er helt naturlig med tanke på at grunnleggerne kommer fra det voksende bergenske rap-miljøet.

Copyright 2021 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress