«En venn, en elsker og en notorisk treklemmer» er en god beskrivelse av duoen Ka2, som elsker å stå på scenen, boltre seg i toner og med ansiktet gjemt bak rare masker. De bruker ikke masker hele tiden, og er litt mindre mystiske når de letter på sløret og viser fram sitt sanne seg og ansikt. Kato Thurman er på en måte det «ekte» artistnavnet til duoen som framstår som en helt egen enhet. Musikken som strømmer ut av høyttaleren når du setter disse to i gang, eller om du befinner deg foran en scene der de traller på, kalles for (fleinsopptyggende) elektronikk.

Elektronisk musikk til å få støt av

Det finnes så mange forskjellige måter å komponere musikk på, og spille musikk på. Du kan la fingre trille over et piano, eller la gitarstrenger stå i spinn. Det er mulig å tromme på både flasker og bokser, og toner triller fram, eller bare et lite vannglass kan gi noen rytmiske lyder om du stryker en fin over en fuktig over glasskanten. Elektronisk musikk er på samme måte, samtidig på en litt annen måte. Her handler det om musikk som er blitt komponert, bearbeidet eller satt sammen med hjelp av ulike elektroniske instrumenter. Musikken framføres stort sett gjennom en eller annen høyttaler.

Cato eller katomannen?

Kato, eller Ka2, – skulle i grunnen tro det var det samme, men helt slik er det ikke. Dette er en duo, samtidig en enhet, og de har likt å være litt mystiske, skjulte og hemmelige, selv om de har boltret seg på ulike scener i Norges land. Selve navnet Kato betyr alvorlig og klok, men kan det beskrive duoen med rette ord? Eller er det mer katomannen som de selv henviser til, og på sitt eget vis bringer fram? Ulike, litt barske fantasifigurer som bruker litt forskjellige masker? Barske er doen uten tvil, og masker av ulikt slag bruker de også.

Hvem er hva og hva er hvem?

Duoen Ka2 ønsker å bli framstilt som litt mystiske med bruk av sine ulike masker når de entrer scenen. De er to produsenter som jobber sammen, og er med andre ord en jovial produsentenhet. Disse to er, eller var to anonyme personer som er DJ i helgene. Nå har de unge mennene lettet på sløret, og bak de artige og til tider gyselige maskene skjuler det seg Sondre Alvestad og Didrik Thulin. Begge to er i fra Bergen, to jordnære sjeler som liker å finne på litt gøy og tull, lage ulik musikk om sex, damer og slike ting.

Til og med vært på Rockefeller

Ka2 har spilt på ulike tilstelninger, og mener selv de er best etter klokken 24.00, da kommer nemlig den ekte katomannen fram. Hvorvidt det stemmer, er det nesten bare en måte å finne det ut på, og det er å overvære en av konsertene. I november 2019 gikk duoen på scene på Rockefeller, som den særegne kunstneriske enheten de er. Inspirasjonen til musikken er psykedelisk rock med finurlige elektroniske klubb elementer. Ka2 setter sounden i stemningen på tekstene sine med ulike elektroniske lyder som fyller salen. Handlingen i tekstene går ut på hans bohemske livs, og han legger vekt på at troen på både monogami og økonomi mangler.

Noen uklare springbrett videre

Hvor veien går videre er ikke helt klar, det Ka2 kan bekrefte er at det foregår mye hard jobbing bak der i kulissene. Det er mye rart det dreier seg om, alt fra det artige slimet som klistrer seg til fingrene og fleinsopp som kun serveres dem selv. Noen framtidsrettede tekster ligger også under bearbeiding, og det er både kvinners rettigheter og homofiles ståsted i samfunnet. Selv om det er vennene hans, eller deres som er inspirasjon for musikken, er det også livets ulike små og store hverdagshendelser som får litt fokus. Hva blir det neste springbrettet til Ka2? Vi får vente litt i spenning og lytte godt etter.

Copyright 2021 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress