Kamelen, eller med fødenavnet Marcus Kabelo Møll Mosele, ble virkelig lagt merke til i 2015 da han rømte fra politiets sin varetekt, samtidig som han også slapp ut singelen sin «Si ingenting». Passende sammentreff på tittel og hendelse? Han løp fra noe og rett inn i noe bedre. Oppmerksomhet så det munnet klarte iallefall rapperen å få med denne hendelsen, ingen tvil om det. Siden den gang har Kamelen klatret oppover listene, og blitt et kjent navn innenfor rapper-musikken i Norge. Det har vært noen turbulente år opp gjennom tiden, som også etter hvert ble innbringende for den populære artisten.

Rap: Turbulent musikk med rytme og rim

Det er flere ting som gjenkjenner rapping, eller rap-musikk. En ting er den særegne og noe avslappende klesstilen, en annen ting er hvordan lyd og toner er satt sammen. Rap kan på mange måter sies rett fram, samtidig som den inneholder sin egen rytme og måte å framføre musikken på. Det er mye bruk av vokaler i setningene, og på underlig vis får en rapper det hele til å rime på rytmisk vis. De fleste rappelåter handler om livet, hverdagen, politikk, kjærlighet og oppvekst. Tema som sangen inneholder følges gjennom hele låten. Mange tekster er bygget på egne erfaringer og kan gi sterke inntrykk.

En urolig oppvekst skapte et gjennombrudd i musikkens verden

Marcus Kabelo Møll Mosele, eller mest kjent som Kamelen, hadde en urolig oppvekst, med tid tilbrakt på spesialskole for unge med atferdsvansker. Han var 2 måneder på rømmen fra politiet i sine ungdomsår. Mens han var på rømmen holdt han konserter på ulike steder i Bergen, og det var også under en konsert at han omsider ble tatt med til fengselet. Dette skapte stor mediastorm, og rapperen fikk mye oppmerksomhet rundt hendelsen. Noe som igjen skapte mye positiv oppmerksomhet i den musikalske verden. Kamelen selv minner oppveksten som flott, men krydret med fanteri og tull – både oppveksten, fanteriet og tullet kommer godt fram i teksten til artisten.

Ærlig og sterk

Tekstene til Kamelen forteller mye om den unge mannens liv og følelser, og han legger stor vekt på at å vise følelser viser styrke og ikke svakhet. Kamelen har hatt sine kamper i livet, og en av disse handler om hans lille sønn. Det var et vanskelig å både ta innover seg å skulle bli far, og ikke minst, senere ta et valg og la sønnen få vokse opp i det stabile hjemmet han hadde fått. Det er viktig for artisten å legge vekt på både myke sider og de tøffe tidene i livet, noe som også kommer tydelig fram i artisten, sanger og tekster.

Ulike nominasjoner

I 2017 gav Kamelen ut sin første plate med navnet Ambivalent, og han ble nominert til Spellemannprisen i 2018, da kategorien årets gjennombrudd & Gramostipend. Artisten har skrevet kontrakt med rapkollektivet og plateselskapet NMG/G-Huset, som er et uavhengig plateselskap med fokus på hip-hop musikk. Artisten har de senere årene trallet seg inn på ulike arrangementer, og har også tatt turnélivet fatt. Til stor glede for hiphop og rap-fans. Den siste plante til Kamelen, «Kingpin Slim», som ble gitt ut sommeren 2019, får fansen virkelig kjenne på ulike følelser satt i musikalsk sammenheng. Den musikken som på mange måter har reddet livet til Kamelen, ifølge Kamelen selv.

Tøffe tider gav forankring i noe nytt

Kamelen har jobbet lenge, hardt og intenst med sin siste plateutgivelse, og det er mange sterke tekster som viser artisten flere sider, sterke som ydmyke. Det er en helt egen opplevelse når Kamelen også viser fram teksten sine på turneer og ulike scener i Norges langstrakte land. Han byr virkelig på seg selv, og legger ikke skjul på tøffe tider, gale valg, samtidig som nye valg og nye muligheter har gjort sin entre i artistens liv. Disse muligheten er Kamelen veldig takknemlig for, og bruker dem for det dem er verdt: Til å skape seg en ny arena i livet, og ikke minst i musikkens verden.

Copyright 2021 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress