Å være selvstendig eller å være uavhengig er på mange måter to sider av samme sak. Kakkmaddafakka er en musikkgruppe som kommer inn under den kjente musikk-kategorien indie-popgruppe. Begrepet «indie» er en forkortelse og stammer fra det engelske ordet «independent», som betyr på godt norsk uavhengig. Det er nok også dette ordet som beskriver popgruppen sin musikkstil og tekster best- uavhengig,- av andre på flere områder. De er seg selv like, de er sin egen, og dette kommer også tydelig fram i musikken og teksten til gruppen. Kakkmaddafakka er et liveband, og de lager både live og show på scenen, nå mer i det store utland enn i Norge.

Kakkmaddafakka siden 2004

Kakkmaddafakka ble opprettet i 2004, og den gang var det Axel Vindenes, Stian Sævig og Jonas Nielsen som var gruppens enhet. Det har vært noen utskiftinger av gruppemedlemmer siden den gang, men Axel Vindenes og Stian Sævig har vært fast inventar i gruppen siden oppstart. I dag består gruppen av fem medlemmer med inkludert de to sjelen som har vært med siden oppstart. I tillegg er Pål Vindenes, Kristoffer Wie van der Pas og Sebastian Kittelsen faste brikker i popgruppen. Dette er noe av det å være uavhengig, du kan skifte litt inn og ut, alt etter hva som er best for både den enkelte og gruppen.

Hva er et liveband?

Navnet sier seg selv, et liveband spiller live, det å gi og by på seg selv 110 % på scene foran et applauderende og fornøyd publikum. Det er ikke for alle artister å kunne spille live, samtidig er det heller ikke for alle artister å utgi bestselgere på platefronten. Det betyr derimot ikke at den ene er bedre enn den andre, begge kategorier er like gode, bare på hver sin måte. Noen artister eller band er rett og slett kjedelige å ha på scenen, men fantastiske å lytte til på anlegget. Mens andre artister eller band byr på alt de har og skaper et show uten like på scenen.

Live eller i høyttaleren, eller litt av begge deler?

Noen artister og band er rene liveband, og spiller konserter på både store og små arena, mens andre produsere plater for musikkanlegget. Hva som er best er en smakssak. Noen elsker å gå på konserter, mens andre foretrekker å lytte til musikk hjemme. Kakkmaddafakka er begge deler, og en av grunnene er nok fordi bandet medlemmer er ekte musikere, med ulik utdanning innenfor musikk, og spiller ulike sjangrer i kategorier fra rap til rock, dixie jazz til funk, techno til indie. Mye variert med andre ord, og musikk som både passer så vel til scene og show, som en avslappende stund i sofakroken.

Gjennombruddet og turnélivet

Kakkmaddafakka slo for fullt gjennom allerede i 2009, da de spilte på Melt Festival i Tyskland. Siden den gang har det gått slag i slag med ulike turner og sceneshow i utlandet. Landet er mange, og det er ikke bare i Europa bandet har reist rundt og holdt konserter og turneer. Ulike festivaler i både Europa og Sør Amerika har fått den gleden av å ha Kakkmaddafakka på listene sine over deltagere på ulike arrangementer. Det er ikke uten grunn at bandet er så populært på festivaler, de kan show, de kan publikum og de vet å holde sitt publikum arrangert fra første til siste tone.

Neste show Norge?

Det er ikke noe som står i kortene helt enda når eller om Kakkmaddafakka entrer en eller flere scener i Norge i den nærmeste fremtid, men om de skulle svinge vingene nordover er det vel verdt å få med seg en konsert i fra bandet. Selvfølgelig er det mulig å ta turen innom en av de ulike festivalen som bandet spiller på, og få med deg allsidig, spennende og variert musikk fra et og samme band. Dette er det som kalles for et typisk liveband, noe som betyr at deres plateutgivelse i 2007 fikk noe blandet mottakelse, men er likevel verdt å ta en lytt til.

Copyright 2021 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress